top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıgezinoks

Alaçatı'da Tatil

İzmir şehir merkezine 70 km uzaklıkta bulunan ve tarihi 1850'li yıllara dayanan Alaçatı, bataklık bölgesinin kurutulup limana çevrilmesiyle hikayesi başlayan bir bölge. O dönem liman inşaatında çalıştırılmak üzere Sakız Adası'ndan getirilen Rum işçilere, limana yakın mesafede evler inşa etmeleri için izin verilmesiyle oluşturulmuş bir yerleşim yeri. Bugün sokaklarında gezenlerin hayran kaldığı, mimarisiyle insanları büyüleyen, dinlendirici ve serin bir atmosfere sahip olan Alaçatı'daki Rum evleri 1850-1900 arasında inşa edilmiştir. 2006 yılında SİT alanı ilan edilen bölgenin üç mahallesinde 1700'den fazla yapı tarihi eser olarak kayda geçirilmiştir. Kış aylarında 10 bin civarında olan Alaçatı nüfusu yaz aylarında 60 bine kadar çıkmaktadır.



Alaçatı'ya Ait Güzellikler

Ilıca koyu ile Alaçatı körfezi arasına kurulmuş olun bölgenin en bilinen özelliği bir rüzgar sörfü merkezi olmasıdır. 1990'lı yılların ortalarında bölgenin rüzgar sörfüne ne kadar elverişli olduğu anlaşılınca cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Yılın büyük bir bölümünde rüzgar sörfünün yapılabilmesi Alaçatı'yı dünyanın en iyi ilk üç sörf merkezi arasına sokmuştur. Türkiye'de sadece Alaçatı'da yetişen sakız ağaçlarından elde edilen sakız reçelleri ve sakız rakısı da buraya ait değerlerden bir tanesidir. Ege mutfağının enfes lezzetleriyle damak zevkine de hitap eden Alaçatı'da gece hayatı oldukça renklidir. Ünlü sanatçılar ve DJ'ler sık sık performans sergilemektedir.


Çoğunluğu eski Rum evlerinin restore edilmesiyle turizme kazandırılmış olan Alaçatı otelleri her bütçeye uygun seçenek sunmakta ve genelde oda veya oda kahvaltı olarak hizmet vermektedir. Bölge daha çok yaz sezonunda hareketlendiği için Alaçatı otel fiyatları da bu sezonda artış göstermektedir. Fırsat sitelerindeki indirimler takip edildiğinde dönemsel olarak Alaçatı ucuz oteller de bulunabilmektedir. Alaçatı otellerine ait bilgilere, fırsat ve indirimlere www,gezinoks.com sitesinden ulaşabilir, kolayca rezervasyon yaptırıp tatil satın alabilir. dönemsel olarak sunulan indirimlerden faydalanabilirsiniz.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page